Tenzor. Tenzorjanci. Ekipa, ki gradi in ustvarja zgodovino, sedanjost in prihodnost podjetja. Vsak Tenzorjanec je strokovnjak na svojem področju dela. In odlični posamezniki gradijo odlično ekipo. Sinergija timskega dela posameznikom zagotavlja karierno rast, razvoj kompetenc in osebno rast. Naše vrednote izhajajo iz zgodovine družinskega podjetja. Zasledujemo naslednje vrednote podjetja: skrb za zaposlene, odgovornost, zadovoljstvo naročnikov, timsko delo, zaupnost, varnost in inovativnost. 

MOŽNOSTI SODELOVANJA

z inženirji, računalničarji, monterji, serviserji, elektrikarji in ekonomisti. 

Praksa

Dijakom nudimo izvajanje praktičnega dela učnega programa, pomoč pri projektnih nalogah in sodelovanje pri razvoju prototipov. Zagotovljeno mentorstvo s strokovnim znanjem in izkušnjami.

Študentsko delo

Nabiranje izkušenj v študentskih letih podkrepi znanje in zagotovi dober uvid v praktično delo v podjetju. Nudimo izvajanje praktičnega dela študijskega programa, pomoč pri projektnih nalogah in sodelovanje pri razvoju prototipov in študentsko delo. Načrtno mentorstvo nudi posamezniku dvig ravni znanja, motiviranost za delo in graditev odgovornosti.

Zaposlitev

Dijakom, študentom in ostalim nudimo možnost zaposlitve s poskusno dobo. Znanje in izkušnje so dobrodošle in jih plemenitimo z vlaganjem v znanje in razvoj zaposlenih. Pomembna je prava motivacija posameznika za delo v ekipi Tenzorjancev, kar mu približamo z usmerjenim mentorstvom na začetku zaposlitve.

TENZORJANCI DELIJO SVOJE IZKUŠNJE

Sodelovanje študentov in dijakov s podjetjem Tenzor, ki opravljajo praktično usposabljanje bogati z novimi znanji, kompetencami in praktičnimi izkušnjami, ki jih zagotovo potrebujejo v današnjem zelo dinamičnem okolju. Pridobljene izkušnje in veščine  po opravljeni praksi v podjetju so pozitivno vplivale na osebnostno rast študentov in dijakov ter pripomogle k doseganju ciljev na njihovi nadaljnji karierni poti. 

VID, MAG. INŽ. MEH, 3 LETA TENZORJANEC

Razvojna pot
svojo pot v Tenzorju sem začel s praktičnim izobraževanjem v času šolanja. Po končanem praktičnem izobraževanju sem na delal kot študent. Po zaključeni diplomi, sem se zaposlil kot razvojni inženir.
Praksa 
Skozi praktično izobraževanje in študentsko delo sem prejel veliko praktičnega znanja in izkušenj. Znanje, ki smo ga spoznavali skozi študij, sem velikokrat že poznal in ga zato lažje in hitreje osvojil. Prav tako me je takoj po zaključenem študijo čakala služba.
Nasvet mladim
Poudaril bi, da v času šolanja veliko štejejo obšolski projekti. Tekom svojega šolanja, sem se udeleževal številnih tekmovanj z roboti, kjer sem se naučil programirati in modelirati robote. Na tak način se ogromno naučiš, najdeš interese in vidiš katere stvari te veselijo. Prav tako je zelo pomembno, da se v času praktičnega izobraževanja dokažeš po najboljših močeh in potrebno se je naučiti, da je vsako delo še tako majhno pomembno. Pomembno je, da si smeri študentskih del in praktičnega izobraževanja iščemo v svoji smeri šolanja, saj tako dobimo izkušnje, vidimo kaj podjetje od nas zahteva in tako smo bolj motivirani za šolanje.

DAVID, MAG. INŽ. RAČ. IN INF. TEH., 5 LET TENZORJANEC

Razvojna pot
Inženirsko pot sem na Tenzorju začel marca 2017 s praktičnim izobraževanjem v času šolanja. V času šolanja sem prejemal kadrovsko štipendijo podjetja. Po končanem izobraževanju sem delal kot študent in se nato redno zaposlil, kot razvojni inženir – programer.
Praksa 
Podjetje Tenzor mi je ogromno doprinesel k osebnem in kariernem razvoju. V času šolanja sem na podjetju osvojil veliko znanja in izkušenj, ki jih na fakulteti nismo osvojili ali smo jih osvojili kasneje v času predavanj. Velikokrat sem znanje osvojil hitreje, kot bi sicer, ali pa prejeto znanje iz fakultete obogatil s praktičnim znanjem iz podjetja. Kot štipendist podjetja se moraš zavedati, da predstavljaš ekipo podjetja. Skozi čas izobraževanja predstavljaš podjetje, v katerem boš po zaključenem študiju nadaljeval svojo inženirsko pot. Zato se še toliko bolj trudiš za svoj ugled in ugled podjetja, ki ga tudi sam gradiš. Ob zaključku študija lahko za zaključno nalogo opravljaš realni problem s katerim se podjetje srečuje v vsakodnevnem svetu. S tem rešiš 2 muhi na 1 mah.
Nasvet mladim
Kot prvo bi dijakom in študentom predlagal to, da si že ob začetku svoje šolske poti "nagledajo" podjetja v katerih vidijo svojo prihodnost, ter se vključijo v čim več projektov, ki obsegajo tehnologije in znanja v katerih se vidijo čez nekaj let. Če gledam svojo pot do sedaj, me je od samega začetka navdihovala smer računalniškega vida in povezanost raznovrstne elektronike v nek računalniški sistem. Če bi ob začetku svoje šolske poti poiskal primerno podjetje, ki z vsem tem dela, bi bil še toliko bolj motiviran, da se fokusiram v določene tehnologije, določene programske jezike, ter bil pri vsem kar delam sedaj, še boljši, hitrejši in natančnejši.
Kot drugo pa jim polagam na srce, da naj ne bo prvi fokus ob zaključku šolanja denar, ampak motivacija do dela in izkušnje, ki jih lahko pridobiš v delovnem okolju. Več izkušenj doprinese večjo natančnost, boljšo učinkovitost,  več zaupanja v nas in vključenost v večje projekte. KLEMEN, UNIV. DIPL. INŽ. EL., SMER ELEKTRONIKA, 12 LET TENZORJANEC

Razvojna pot
Pot sem začel kot štipendist leta 2009. Po zaključeni diplomi, sem se zaposlil kot razvojni inženir.
Praksa
Štipendija je zame, kot verjetno za večino študentov, predstavljala lajšanje finančnih tegob težkega študentskega življenja :). Med študijem v tujini sem dobil povabilo za razgovor za štipendiranje. Plačal sem si povratni let Istanbul-Ljubljana in očitno se je ta odločitev pokazala za zelo dobro, saj sem že 10 let zaposlen v podjetju. Štipendiranje je bilo najprej namenjeno "luksuzu", nato pa se je skozi prakso na podjetju, tehtnica pregibala proti odgovornosti in pripadnosti.
Nasvet mladim
V začetku razvoja kariere največ štejejo domači "garažni" projekti, kot so gradnje ojačevalnikov, robotkov, popravljanje sosedovega pralnega stroja, programiranje igric, aktivno delovanje v društvih,... S takimi projekti se ogromno naučiš, najdeš svoje interesno področje in hkrati dobivaš izkušnje. Če opišeš par uspelih projektov, ki si jih sam doma ustvaril, te bo vesel vsak delodajalec.


ŽAN, DIPL. INŽ. EL., SMER INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE, ŠTIPENDIST

Razvojna pot 
Končujem študij za pridobitev naziva mag. inž. elektrotehnike, prav tako smer informacijsko komunikacijske tehnologije. Trenutno se usposabljam za delovno mesto projektanta, pod budnim očesom mentorja. Štipendist sem postal leta 2020.
Praksa 
Štipendija mi je ponudila, da sem se že tekom študija spoznal z načinom dela v industriji, izoblikoval sliko kompetenc, ki jih moram kot študent elektrotehnike osvojiti in mi osmislila učenje, ki je lahko brez praktičnih primerov suhoparno.  
Nasvet 
S pomočjo štipendije/študentskega dela si lahko tekom študija zagotovite izkušnje s »terena«, ki vam pomagajo pri boljšem razumevanju teorije in služijo kot odlična motivacija pri učenju. Prav tako je delo v panogi, za katero se šolaš, odlična popotnica za naprej. 


BOŠTJAN, UNIV. DIPL. INŽ. EL., SMER ELEKTRONIKA, TENZORJANEC 18 LET

Razvojna pot
Na Tenzorju sem začel s študentskim delom konec leta 2003, nato sem redno zaposlil kot razvojni inženir. Danes s svojim znanjem in izkušnjami vodim tehnično podporo. 
Praksa
Na Tenzorju sem pridobil zelo veliko praktičnega znanja in se naučil delati v teamu. Po 18 letih dela v podjetju, vsako jutro z veseljem grem v službo, ker je vsak dan na delu polno izzivov. Podjetje zelo veliko vlaga v izobraževanje kadra z raznimi šolanji pri dobaviteljih, obiski sejmov in coachingih.
Nasvet mladim
Predlagal bi da vsak dijak/študent študentsko delo ali prakso opravlja v podjetju, ki se ukvarja s podobno smerjo, kot obiskuje šolo. Seznanimo se lahko kaj od nas pričakuje delodajalec, katera znanja so pomembna in potrebna. Na tak način smo veliko bolj motivirani za študij, saj vemo kje in zakaj potrebujemo znanja o katerih se učimo v šoli. Veliko dijakov/študentov opravlja študentsko delo na podjetju, ki ni v smeri njihove izobrazbe, zato da zasluži denar, ne pa da pridobi potrebne prve vtise in izkušnje o kasnejšem delu. Vsakem dijaku/študenti bi priporočal vključitev v šolske in obšolske projekte, saj s tem že v šoli začne pridobivati znanje o delu v teamu in potrebne izkušnje. Študentsko delo ni pomembno samo za dijaka/študenta, ampak tudi za delodajalca, da vidi kam in kako lahko vključi osebo v svoj proces. 

TADEJ, UNIV. DIPL. INŽ. EL., SMER ELEKTRONIKA, 20 LET TENZORJANEC

Razvojna pot
Začel sem še pred zaključkom študija kot razvojni inženir. Predanost k delu in želja po znanju je botrovala k temu, da sem postal najprej vodja razvoja, nato pa tehnični direktor.
Študentsko delo
Praksa v podjetju pomeni predstavitev in spoznavanje. Tako moje spoznavanje dela v realnem okolju, z realnimi ljudmi in na realnih projektih, kar je bil zame največji preskok iz šolskega okolja, kot predstavitev mene in mojih vrlin delodajalcu. Možnosti, ki jih kot praktikant dobiš, je potrebno izkoristiti in v projekte vložiti vse, kar si se naučil med šolanjem, obenem pa vsrkati vse izkušnje, ki jih lahko pridobiš od novih sodelavcev. Vsaka izkušnja je dragocena in ti pomaga, da materializiraš teoretično znanje.
Nasvet mladim
Na začetku kariere je potrebno pozabiti na dva stavka: »Ne pokaži preveč, ker boš moral vedno več delati in te bodo samo izkoristili« in »Kaj bom jaz imel od tega?«. Znanje je za inženirja supermoč, podobno kot je za nogometaša spretnost in vzdržljivost. Nihče si ne zna predstavljati vrhunskega nogometaša brez trdega dela, odpovedovanja in treninga. Vsi jim zavidamo dosežke. Podobno je pri delu. Če boš dal vse od sebe in oplemenitil znanje iz šole, boš pridobil supermoč znanja in izkušenj, ki so samo tvoje! In to lahko izkoristiš samo ti, pametni delodajalec pa se bo za takega delavca zagotovo potrudil po najboljših močeh. Kaj pa če delodajalec tega ne prepozna? Znanje in izkušnje so še vedno tvoje in zagotovo je nekje drug delodajalec, ki bo tvoje "super moči" cenil.

CALL TO ACTION

Torej si z nami? Se nam pridružiš?

Se nam pridružite?

Ste računalničar, inženir, monter, serviser, elektrikar ali ekonomist?
Pridruži se nam, pošlji svoj kontakt in CV. 
In morda prav s teboj gradimo uspehe Tezorjancev. Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene