Doseženo 1. mesto na Najpodjetniški ideji 2017
Prejeli smo 1. mesto v izboru Najpodjetniška ideja 2017 z razvojnim projektom »Sistem za varnostni pregled tovornih vozil« Manager klub Ptuj je v letu 2017 že petič razpisal izbor »Najpodjetniške ideje«, s katerim med podjetniki in mladimi išče raziskovalno usmerjene in inovativne posameznike ter podjetja in tako prispeva k spodbujanju podjetnosti v regiji.
Poslovna ideja »Sistem za varnostni pregled tovornih vozil« sovpada s strategijo podjetja, ki je zagotavljanje višje stopnje varnosti za naše naročnike z lastnimi rešitvami po meri. Tako je podjetje Tenzor razširilo niz tehničnih rešitev na področju inteligentnih transportnih sistemov (ITS), ki so usmerjene k celovitemu nadzoru in upravljanju varnosti v prometu v Sloveniji in globalno. 
Sistem za varnostni pregled tovornih vozil prinaša izboljšave na področju prometne varnosti. S sistemom zagotovimo povečano stopnjo varnosti pri vožnji skozi predor, saj izločamo potencialno nevarna vozila iz prometa, preprečujemo prometne nesreče, ki so posledice požarov zaradi pregretih delov vozila, preprečujemo zastoje, ki so posledica pokvarjenih pregretih vozil in povečano stopnjo varnosti kritične infrastrukture. 
Rešitev varnostnega pregleda vozil temelji na skeniranju vozil s termovizijskimi kamerami, ki zajamejo sliko vozila iz obeh strani. S postopkom digitalne obdelave signala se določijo pregreti deli vozila in ob preseženi stopnji pregretega vozila, se takoj alarmira operaterja ter vozilo z ustrezno prometno signalizacijo in zapornicami usmeri na parkirišče.

Povpraševanje