Avto magazin: Pametna parkirišča bodo zmanjšala potrebe po redarjih tudi v Sloveniji
Drugi o nas / članek revije Avto magazina
1
Pametna parkirna mesta vozniki v prvi vrsti dojemajo kot pomoč pri iskanju prostih parkirnih mest in zmanjševanju zastojev v garažnih hišah, poleg tega pa imajo velik pomen tudi za zaščito okolja. Počasna vožnja po garažnih hišah in iskanje prostih mest v urbanih središčih namreč vodi k visokim stopnjam škodljivih izpustov. Čas iskanja parkirnega mesta se na drugi strani v primeru uporabe takšne tehnologije (dober primer je mesto Kranj, kjer so prikazovalniki prostih mest postavljeni na več pomembnejših mestnih vpadnicah) močno skrajša, s tem pa tudi škodljive emisije. Po podatkih Tenzorja naj bi bile le-te manjše za do kar 30 odstotkov, saj naj bi sodeč po raziskavah eno tretjino celotnega prometa v mestih predstavljali vozniki vozil ki iščejo prosta parkirna mesta.

Povpraševanje

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene