24 urna izposoja rezerviranega knjižničnega gradiva
24 urna izposoja rezerviranega gradiva je odgovor ob zaprtju knjižnic - omejitvi prostega dostopa članov knjižnice do gradiva in brezkontaktne izposoje v času svetovne zdravstvene krize Covid-19.
24 urna izposoja rezerviranega gradiva
Razvojni projekt je bil izziv znanja, sodelovanja in integracije naprednih tehnologij. V sodelovanju s knjižnico Mirana Jarca Novo mesto, Izumom in arhitektom Darkom Plevnikom in Natalijo Zanoski smo uspeli integrirati popolno rešitev za knjižnico in predvsem za člane knjižnice. Rešitev vključuje arhitekturno zasnovo predalnikov, izvedbo korpusov predalnikov, tehnično podporo predalnikov, programsko rešitev procesa izposoje gradiva vse od rezervacij gradiva, do vnosa gradiva v predalnike, obveščanje uporabnikov o čakajočem gradivu (preko e-pošte), vse do komuniciranja z uporabnikom na osrednjem ekranu , vodenje uporabnikov z LED osvetlitvijo do ciljnega predalnika v interakciji pričetka »datuma« izposoje gradiva v Cobiss3.
Knjižnica je z reševanjem 24 ur izposoje rezerviranega gradiva naredila velik korak k digitalizaciji knjižnic za članske knjižnice, ki jim zagotavlja 24/7 urno izposojo rezerviranega knjižničnega gradiva vse dni v letu.

Povpraševanje

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene